Dana 23.04.2017.godine u Podgorici učenici Resursnog centra tradicionalno su nastupali na manifestaciji "Dječiji proljećni vikend".

Plesne tačke Disco i Terapija plesom izvele su učenice Šefera Musić i Andrea Češić a performans "Pantomima party" izvele su učenice srednje škole Resursnog centra: Bojana Kljajević, Vladana Samardžić, Katarina Marinović i Dajana Grandis.

Dana 20.04.2017. godine u Budvi je održano Međunarodno otvoreno prvenstvo Crne Gore turističko ugostiteljskih radnike "Doživite najukusnije trenutke" što je bio povod da učenici Resursnog centra "Dr Peruta Ivanović" uzmu učešća. Resursni centar su predstavljali učenici: Damir Planinc, Damjan Šarin, Ilija Mirošević, Matija Grgurović, Nenad Božović i Delon Sejdović u pratnji koordinatora praktične nastave Željka Vukasovića.

U kategoriji R - 23 (juniori) pojedinačna takmičenja učenici su osvojili sledeće nagrade:

- II mjesto - Srebrna medalja - Ilija Mirošević

- II mjesto - Srebrna medalja - Delon Sejdović

- III mjesto - Bronzana medalja - Matija Grgurević

- III mjesto - Bronzana medalja - Damjan Šarin

- III mjesto - Bronzana medalja - Nenad Božović

- III mjesto - Bronzana medalja - Damir Planinc

Učenik Milan Matić je dobio diplomu za učestvovanje na takmičenju.

Uprava Resurnog centra u saradnji sa nastavnicima organizovala je dana 13.04.2017.godine sportsko - zabavnu manifestaciju. Naši učenici su imali priliku demonstrirati vlastita sportska znanja i umijeća kao i svoju kreativnost.

U organizaciji Zavoda za školstvo, dana 06.04. i 07.04.2017.godine u Srednjoj pomorskoj školi u Kotoru, organizovan je seminar na temu "Krizne situacije i psihološke krizne intervencije u vaspitno - obrazovnim ustanovama" i "Sigurna komunikacija sa medijima u stresnim situacijama". Seminar su vodili Radoje Novović, samostalni savjetnik u Zavodu za školstvo, Jasmina Đukić, geštalt psihoterapeut i Ana Ivović, novinarka.

Seminaru su prisustvovali i radnici Resursnog centra: Dijana Lakonić, logoped i Jelena Avramović, pedagog - psiholog.

Dana 12.04.2017.godine u Resursnom centru održan je seminar pod nazivom "Porodica sa djecom sa kohlearnim implantom (KI)". Tema seminara bile su inovacije u kohlearnoj implantaciji. Predavanje su održali stručnjaci iz austrijeske kompanije Med - El, predstavnici kompanije za Srbiju i Crnu Goru CI Studio PULSAR, kao i hirurzi iz Opšte bolnice Danilo I sa Cetinja.

Od 6. do 9.aprila 2017.godine na Braču u Supetaru održan je dvanaesti međunarodni kulinarski festival ,,Biser mora”. Festival je takmičarskog tipa i prisustvovalo je preko 200 takmičara iz mediteranskih zemalja i evropskih regija. Na poziv organizatora, učenici iz Resursnog centra za sluh i govor ,,Dr Peruta Ivanović” iz Kotora takmičili su se u kategoriji JT1 srednjih stručnih škola i osvojili zlatnu medalju. Ekipu su sačinjavali učenici Veljko Janković, Milan Matić i Delon Sejdović u pratnji mentora profesora Željka Vukasovića.

Povodom manifestacije "Crna Gora u ritmu Evrope", koja se održava 29. aprila 2017.godine u Podgorici, ekipa Kotora koja broji pet članova gostovala je na Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Ekipa Kotora predstavljaće Finsku. Svi učesnici, a među njima je i učenica Resursnog centra Andrea Češić. Ona je učenica petog razreda osnovne škole sa teškom smetnjom sluha i njeno učešće na ovakvoj manifestaciji doživljavamo kao veliki uspijeh i potvrdu našeg timskog rada i posvećenosti. Svi oni vrijedno vježbaju i nadaju se pobjedi. Pobjednika odlučuju glasovi publike, tako da očekuju podršku svih građana Kotora i šire.

 Gradska biblioteka i čitaonica Kotor obilježila je Svjetski dan poezije dana 21. marta 2017.godine u velikoj sali Kulturnog centra "Nikola Đurković". Manifestacija je održana pod sloganom "U moje srce - zvon zvonili ste krinom ..." (R. Ratković).

Organizovan je javni čas na kome su učenici osnovnih i srednjih škola recitovali autorsku poeziju kao i poeziju poznatih autora. Učenica naše škole, Katarina Marinović predstavila se autorkom poezijom dok su učenice Hajduković Nataša i Grandis Dajana recitovale stihove poznatih autora.

 

U nedjelju, 05. marta 2017.godine održana je humanitarna akcija i izložba pod nazivom "Torta za osmijeh" u Dječijem domu "Mladost" u Bijeloj. U muzičkom dijelu programa nastupala je klapa "Stari kapetan". Po riječima predsjednice "Omladinskog centra" Milijane Mijović ova manifestacija je postala mala riznica pažnje i ljubavi prema djeci, koja je povezala ruke prijatelja iz mnogih gradova i država. Učenici naše škole napravili su kolačiće ljubavi i prijateljstva za svoje drugare iz Dječijeg doma u Bijeloj.

Tradicionalni kotorski karneval održan je danas 26.02.2017.god. Brojni posjetioci uživali su na ovoj manifestaciji uz originalne karnevalske maske, muziku, mažoretke... Naša karnevalska grupa "Čarolija tišine" osvojila je treće mjesto. Spaljivanjem karnevala završene su ovogodišnje zimske kotorske karnevalske fešte.

1

2

3a

4

5

6

7

8

9

10