Spisak učenika upisanih u I razred Srednje stručne škole JU Resursnog centra za sluh i govor "Dr Peruta Ivanović" Kotor u junskom upisnom roku:


 

Obrazovni program za frizere:

1. Milan Drljević

2. Gordana Đokić

3. Milica Brajević

4. Marina Stijepović

5. Slađana Pajović

6. Simona Rašković

7. Darko Strahinja

8. Nikoleta Jovićević

9. Kristina Gojković

10. Milo Stanišić

11. Anđela Tučević

 

Obrazovni program za kuvare:

1. Dragomir Jurišević

2. Sanja Babić

3. Miloš Đedović

4. Miljan Đukić

5. Antonio Marinov

6. Mladen Lekić

 

Obrazovni program za prodavce:

1. Anđela Đešević

 

Avgustovski upisni rok je od 21.08. do 25.08.2017.god.

 

 

Na dječijem ljetnjem kampu, koji se održava u Slovačkoj od 08. do 16.07.2017.godine u organizaciji mladih gluvih Slovačke, učestvovaće i učenici Resursnog centra Andrea Češić i Vaso Češić.

Dana 21.05.2017.godine održano je državno takmičenje seniora i učenika srednjih škola "Memorijalni kup Slobodan Pavićević" u podgorici. I ovoga puta učenici Resursnog centra učestvovali su u sledećim kategorijama:

- školski minival: Milica Jurišević i Šehra Musić;

- izrada muške frizure: Iso Sadrijaj;

- školska večernja frizura (punđa): Stana Petković, Slađana Babić, Šehra Musić, Marija Samardžić, Ksenija Gardašević i seada Rizvanović.

Slobodanka Gurešić, bronzana sa prošlogodišnjih Evropskih univerzitetskih igara u Zagrebu, osvojila je prvo mjesto na stonoteniskom međunarodnom turniru osoba sa invaliditetom Podgorica open.

Gurešić je slavila u kategoriji 3-5, ispred Tanje Mikašević iz Srbije i hrvatice Marije Martinović.

Kafe bar "Ombra" i šahovski klub "Kotor" priredili su u prelijepom ambijentu Pjace od kina pravi šahovski spektakl. Kotorani su imali priliku da prate revijalni meč dvije amaterske ekipe – "Ombre", sastavljene od gostiju i personala kafea i ekipe mladih šahista Resursnog centra za sluh i govor "Dr Peruta Ivanović".

Tim za rad sa učenicima srednje škole započeo je seriju radionica sa srednjoškolcima na temu: „Vrste nasilja, prepoznavanje različitih oblika nasilja i načina postupanja u slučaju otkrivanja nasilja - kome se obratiti, što učiniti“ .

11. maja 2017. godine učenici koji borave u internatu Resursnog centra za sluh i govor "Dr Peruta Ivanović" prisustvovali su pozorišnoj predstavi "SOLUN - SALONICA" u izvedbi Egual Voices Arta sa Novog Zelanda sa glavnim glumcima Mihailom Lađevićem i Sean Fahi.

Dana 08., 09. i 10.maja 2017.godine održana je obuka "Rana intervencija". Predavanja su održale naše koleginice iz Beograda iz škole "Stefan Dečanski" koja je ove godine obilježila 120 godina postojanja i ove godine dobila prestižnu nagradu iz defektološke struke i nauke "Miodrag Matić".

Veliko finale diplomatske dječije manifestacije "Crna Gora u ritmu Evrope" održano je dana 29.04.2017.godine u sportskom kompleksu "Verde" u Podgorici.

 Dana 28.04.2017.godine održano je školsko takmičenje frizera Resursnog centra. Takmičenje se održalo u školi i učestvovala su djeca srednje frizerske škole, koja su se odazvala u velikom broju. Teme su zadate po razredima: I razred - dnevna frizura, II razred - pletenice, talasi, punđa; III razred - svečane frizure; IV razred - fantazi frizure.

1

2

3a

4

5

6

7

8

9

10