Na takmičenju "Potraga za ljudskim pravima", organizovanom od strane Građanske alijanse, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, koje je održano 07.decembra 2017.god. u Podgorici učestvovali su i učenici JU Resursnog centra za sluh i govor "Dr Peruta Ivanović". Na ovaj način učenici su obilježili Dan ljudskih prava, koji se obilježava 10. decembra.

Ekipu Resursnog centra, čiji je mentor bila profesorica Velislavka Tešović, činili su Marko Radović, Delon Sejdović i Milica Jurišević.

Prilikom takmičenja ocijenjivani su znanje i umješnost u rješavanju zadataka (pitanja i zagonetke vezane za prava zaposlenih, korisnika psihoaktivnih supstanci, prava Roma, lica lišenih slobode, osoba sa invaliditetom), timski rad, poštovanje ljudskih prava i slično, o kojim su učili od predstavnika organizacija: NVO 4 Life, Forum MNE, Građanska alijansa, Forum Progres, Unija slobodnih sindikata, Mladi Romi, Ombudsman i druge. Učestvovalo je 26 ekipa iz crnogorskih srednjih škola koje su se borile za glavnu nagradu - putovanje u Berlin.

 

1

2

3a

4

5

6

7

8

9

10