Na međuškolskom takmičenju u kuvanju održanom u Budvi dana 03.02.2018.godine učestvovali su učenici Resursnog centra: Nikola Grujić, Veljko Janković i Ilija Mirošević. 

Učenici Resursnog centra Veljko Janković i Ilija Mirošević učestvovali su na međunarodnom takmičenju u kuvanju "Gastromak Makedonija 2017" održanom u Strumici u periodu od 24.10. do 28.10.2017.godine. Takmičenje je okupilo učesnike iz 30 zemalja.

Učenici Resursnog centra, koji borave na Ivanovim koritima od 30.01. do 06.02.2018.godine, u okviru svojih slobodnih aktivnosti, spremili su se i učestvovali na dječijem maskenbalu. Ove vesele slike samo su uvod za veliki nastup na Kotorskom zimskom karnevalu.

View the embedded image gallery online at:
http://resursnicentarzasluhigovor.me/mn/#sigProIdd8e4987d88

 

Na takmičenju "Potraga za ljudskim pravima", organizovanom od strane Građanske alijanse, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, koje je održano 07.decembra 2017.god. u Podgorici učestvovali su i učenici JU Resursnog centra za sluh i govor "Dr Peruta Ivanović". Na ovaj način učenici su obilježili Dan ljudskih prava, koji se obilježava 10. decembra.

Dana, 28. novembra 2017. godine u JU Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” u Kotoru, održana je radionica pod nazivom “Knjigama u svijet čuda”. Ovu radionicu održala je Jelena Vukasović, bibliotekarka u Gradskoj biblioteci i čitaonici u Kotoru uz pomoć Ane Radoman, dpl. defektologa oligofrenologa i Aleksandre Radević, dpl. defektologa surdoaudiologa.

Udruženje građana BERANDA iz Berana održalo je u subotu 11.11.2017.god., u velikoj sali Upravnog doma Dječijeg sela "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici, druge pjesničke susrete na znakovnom jeziku pod nazivom "Limovanje - žubor tišine 2".

U Resursnom centru su nastavljene aktivnosti na informisanju i edukaciji zaposlenih na temu prevencije i postupanja u slučaju različitih oblika nasilja prema djeci/učenicima sa smetnjama  i  teškoćama u razvoju .Tim za zaštitu od nasilja je, putem prezentacije i razgovora, upoznao tehničko osoblje Resursnog centra sa vrstama nasilja, otkrivanjem i prepoznavanjem nasilja, kao i postupcima i procedurama u slučaju nasilnih oblika  ponašanja. Naglašena je  odgovornost svih zaposlenih i precizno određene  uloge u procesu zaštite od zlostavljanja.   

View the embedded image gallery online at:
http://resursnicentarzasluhigovor.me/mn/#sigProId5ad6a77c76

Učenici Resursnog centra su se 06.11. i 07.11.2017.god. kroz radionicu "Tijelo kao instrument" družili sa članovima udruženja "Otvoreni krug Novi Sad", Anom Vrbaški, pjevačicom, kompozitorom, pozorišnim izvođačem i Markom Dinjaškim, bubnjarom, perkusionistom i pozorišnim izvođačem.

Dana 06.11.2017.god. održana je radionica pod nazivom "Važnost rodno senzitivnog pristupa u ranom i predškolskom vaspitanju i obrazovanju" u prostorijama JU "Radost" u Kotoru. Radionici je prisustvovao veliki broj učesnika (vaspitačica i roditelja), koji su sa pažnjom pratili izlaganje voditelja i aktivno učestvovali u diskusijama i zadacima. Voditeljke ove radionice bile su Tanja Sabolski, psihološkinja i Danijela Vičević, logoped.

View the embedded image gallery online at:
http://resursnicentarzasluhigovor.me/mn/#sigProId6f01dd86b3

Učenici srednje stručne škole Resursnog centra su u četvrtak, 26.10.2017.god.  učestvovali u radionici na temu "Adolescencija". Različitim aktivnostima, individualno i u paru i kroz razmjenu u grupi, učenici su na interesantan način upotpunili svoje znanje o karakteristikama adolescentnog doba, o tome ko su adolescenti, što smiju, a što ne bi trebalo da rade, o problemima sa kojima se suočavaju i kakva je uloga roditelja u njihovom odrastanju. 

View the embedded image gallery online at:
http://resursnicentarzasluhigovor.me/mn/#sigProId97d4e82dd4

1

2

3a

4

5

6

7

8

9

10