Dana, 28. novembra 2017. godine u JU Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” u Kotoru, održana je radionica pod nazivom “Knjigama u svijet čuda”. Ovu radionicu održala je Jelena Vukasović, bibliotekarka u Gradskoj biblioteci i čitaonici u Kotoru uz pomoć Ane Radoman, dpl. defektologa oligofrenologa i Aleksandre Radević, dpl. defektologa surdoaudiologa.

Udruženje građana BERANDA iz Berana održalo je u subotu 11.11.2017.god., u velikoj sali Upravnog doma Dječijeg sela "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici, druge pjesničke susrete na znakovnom jeziku pod nazivom "Limovanje - žubor tišine 2".

U Resursnom centru su nastavljene aktivnosti na informisanju i edukaciji zaposlenih na temu prevencije i postupanja u slučaju različitih oblika nasilja prema djeci/učenicima sa smetnjama  i  teškoćama u razvoju .Tim za zaštitu od nasilja je, putem prezentacije i razgovora, upoznao tehničko osoblje Resursnog centra sa vrstama nasilja, otkrivanjem i prepoznavanjem nasilja, kao i postupcima i procedurama u slučaju nasilnih oblika  ponašanja. Naglašena je  odgovornost svih zaposlenih i precizno određene  uloge u procesu zaštite od zlostavljanja.   

View the embedded image gallery online at:
http://resursnicentarzasluhigovor.me/mn/#sigProId5ad6a77c76

Učenici Resursnog centra su se 06.11. i 07.11.2017.god. kroz radionicu "Tijelo kao instrument" družili sa članovima udruženja "Otvoreni krug Novi Sad", Anom Vrbaški, pjevačicom, kompozitorom, pozorišnim izvođačem i Markom Dinjaškim, bubnjarom, perkusionistom i pozorišnim izvođačem.

Dana 06.11.2017.god. održana je radionica pod nazivom "Važnost rodno senzitivnog pristupa u ranom i predškolskom vaspitanju i obrazovanju" u prostorijama JU "Radost" u Kotoru. Radionici je prisustvovao veliki broj učesnika (vaspitačica i roditelja), koji su sa pažnjom pratili izlaganje voditelja i aktivno učestvovali u diskusijama i zadacima. Voditeljke ove radionice bile su Tanja Sabolski, psihološkinja i Danijela Vičević, logoped.

View the embedded image gallery online at:
http://resursnicentarzasluhigovor.me/mn/#sigProId6f01dd86b3

Učenici srednje stručne škole Resursnog centra su u četvrtak, 26.10.2017.god.  učestvovali u radionici na temu "Adolescencija". Različitim aktivnostima, individualno i u paru i kroz razmjenu u grupi, učenici su na interesantan način upotpunili svoje znanje o karakteristikama adolescentnog doba, o tome ko su adolescenti, što smiju, a što ne bi trebalo da rade, o problemima sa kojima se suočavaju i kakva je uloga roditelja u njihovom odrastanju. 

View the embedded image gallery online at:
http://resursnicentarzasluhigovor.me/mn/#sigProId97d4e82dd4

U okviru programa rane intervencije u cilju informisanja šire javnosti, održana je radionica "Slušam, čujem, razumijem" u JU "Radost" Kotor. Radionica je održana u prostoru odjeljenja jaslica, 19.10.2017.god. Voditeljke su bile Mr Viktorija Mihović, surdoaudiološkinja i Danijela Vičević, logoped. Prisutni su zainteresovano pratili izlaganja, aktivno učestvovali i dobili flajere koji sadrže informacije o urednom razvoju sluha i govora, pojavama koje mogu biti pokazatelji smetnji u razvoju i uputstva kojim stručnjacima se treba obratiti.

View the embedded image gallery online at:
http://resursnicentarzasluhigovor.me/mn/#sigProIdfdd9e228e4

Učenici Resursnog centra i učenici OŠ "Ivo Visin", ukupno dvadeset i dvoje djece, 10. oktobra, sa profesoricama Tatjanom Došljak i Velislavkom Tešović bili su učesnici manifestacije "Otvoreni dani nauke", koju je po sedmi put organizovalo Ministarstvo nauke Crne Gore.

Na Unirvezitetu Donja Gorica, gdje je organizovana "Fabrika znanja", učenici su prisustvovali predavanjima iz informacionih tehnologija - "Internet of Things (loT) za početnike", zatim "Mala škola web - programiranja", gdje su naučili osnovne korake kreiranja web - sajta, i na kraju "Prihvati izazov - postani IT Girl".

Da život piše romane, da i gluva djeca mogu sve pa i zvijezde na nebu da dotaknu, kad imaju volje i želje da napreduju nakon školovanja u Resursnom centru, tada bajke postaju stvarnost. Ivana Noveljić je to sa svojim primjerom pokazala poslije tri godine učenja u Beogradu na Visokoj školi strukovnih studija, Beogradska politehnika, smjer grafički dizajn. Naša učenica uspješno je diplomirala sa ocjenom 10. Čestitamo!

Dana 15.09.2017.god. učenici, nastavnici, vaspitači i osoblje Resursnog centra posjetili su Park prirode u Pivi. 

View the embedded image gallery online at:
http://resursnicentarzasluhigovor.me/mn/#sigProIdc447af5fa0

1

2

3a

4

5

6

7

8

9

10